• gdzie kupić?
  • moje konto
koszyk
Przedmiotów: 0
O wartości: 0 zł
Wydarzenia
17.03.2007

V Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej

W dniu 17 marca 2007 roku w Hotelu (****) Zamek Ryn odbył się V Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej – L`Art de la cuisine Martell. Zwycięzcami konkursu zostali Łukasz Pielak i Piotr Wojda z Hotelu Bristol w Warszawie.

Drugie miejsce zajęli Bogusława Jerzak oraz Jarosław Pawłowski z Hotelu Rialto w Warszawie. Trzecie miejsce na podium przypadło ekipie z Restauracji Belvedere w Warszawie, w składzie Łukasz Deput, Maciej Łysiak.

Konkurs polegał na przygotowaniu potrawy, która najlepiej komponuje się z koniakiem (do samych potraw koniak nie mógł być dodawany). Zadaniem każdej z ekip było przygotowanie dania, które zwiera trzy obowiązkowe składniki: sarninę, gruszkę i kaszę.

Wielki bal na zamkowym dziedzińcu, występy artystów, pokazy sponsorskie, szkolenia i wykłady - w dniach 16-18 marca 2007 roku w Hotelu (****) Zamek Ryn obok jednego z najbardziej prestiżowych konkursów L`Art de la cuisine Martell odbyły się liczne imprezy towarzyszące.

Dużym zainteresowaniem cieszyły się pokazy sponsorskie.

Obok pokazów sponsorskich, goście mogli wziąć udział w szkoleniu „Z dobrych praktyk higienicznych HACCP" i panelach konferencyjnych: "Pracownicy Hotelarstwa" oraz "Nowoczesne metody zarządzania jako element zwiększający zyskowność hotelu".

Zwieńczeniem wieczoru był Bal u Wielkiego Mistrza. Na zamkowym dziedzińcu zgromadzili się goście ubrani w stroje z epoki średniowiecza. Po ogłoszeniu wyników konkursu dla kucharzy rozpoczęła się prawdziwa biesiada rycerska. Imprezę uświetnił występ Danuty Błażejczyk oraz zespołu „Kowalski".

Przygotowany specjalnie dla gości pokaz laserów, wywarł na obecnych ogromne wrażenie. Atrakcji nie zabrakło. Pokazy walk i ognia oraz zorganizowane dla biesiadników zabawy uatrakcyjniły ten niesamowity wieczór.

realizacja i CMS: omnia
www.broilking.pl | ul. Zwierzyniecka 2a, 37-500 Jarosław, tel.: 016 621 34 08, fax: 016 624 11 98, e-mail: