• gdzie kupić?
  • moje konto
koszyk
Przedmiotów: 0
O wartości: 0 zł

Kebaby z wieprzowiny

Porcja dla: 4 osób
Czas przygotowania: 15 minut
  • 75 dkg polędwicy wieprzowej bez kości pokrojonej w kostkę
  • 1/2 łyżeczki sosu z ostrej papryki
  • 1/4 szklanki włoskiego sosu do sałatek
  • 1/2 zielonej papryki pociętej na kawałki
  • 1/2 czerwonej papryki pociętej na kawałki
  • 40 dkg puszkowanego ananasa w kawałkach w zalewie (zalewę należy odlać)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 3 łyżka stołowa miodu
  • 1/2 szklanka sosu do potraw z grilla
Podstawka GrillPro ze stali nierdzewnej do smażenia kebabów - pozycja #41338
Podstawka GrillPro® ze stali nierdzewnej do smażenia kebabów - pozycja #41338
Sposób przygotowania:

W misce lub dużym worku foliowym połączyć sos do potraw z grilla, sos do sałatek, miód, sok z cytryny oraz sos z ostrej papryki. Dobrze wymieszać. Dodać pokrojoną w kostkę wieprzowinę i marynować przez 1 godzinę w temperaturze pokojowej lub do 24 godzin w lodówce.

Odlać marynatę i nabijać naprzemiennie na szpikulec mięso, paprykę i kawałki ananasa. Grillować każdą stronę przez 4-6 minut (obracając tylko raz) ustawiając pokrętło w pozycji MEDIUM-LOW. W ciągu ostatnich 3 minut grillowania nałożyć pędzlem na kebaby odlaną marynatę.

Smacznego!
realizacja i CMS: omnia
www.broilking.pl | ul. Zwierzyniecka 2a, 37-500 Jarosław, tel.: 016 621 34 08, fax: 016 624 11 98, e-mail: